Titulli: Vetëm një çast. | বাংলা সাহিত্য Titulli: Vetëm një çast. – বাংলা সাহিত্য
Titulli: Vetëm një çast.

Fatbardha Berisha Budini

Duhet vetëm një çast, për t’a jetuar jetën tonë më mirë,
dhe për të marr aromat,pamjet dhe tingujt,që kemi dëshirë.

Duhet vetëm një çast, për t’a shijuar, atë që jeta na ofron,
dhe të mos e marrim jetën sikur është një lojë.

Kemi një shanc, që nga Natyra na është ofruar,
kjo është një jetë që vërtet duhet
jetuar.

Një shanc, një çast siç duhet,duhet t’a jetojmë,
këtë jetë ashtu siç na e do zemra, ashtu siç dëshirojmë.

Duhet vetëm një çast, që disa njerëz mos t’i gjykojmë,
që ndryshe thonë dhe ndryshe në çdo gjë veprojnë.

Ne duhet të mbajmë mend gjërat e mira, që na vijnë në jetë,
dhe jo gjërat e këqia, që na sjelli vetëm stres.

Fier/21/8/2022
Albania
Autore:Fatbardha Budini


kingshook